keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Vihaa ja inhoa Spectatorissa

"You can see why Wilson wanted to draw a line between his and Love’s input. Wilson’s love songs are up there with Cole Porter, while Love’s are like something you’d hear at a suburban orgy. There’s one bloodcurdling little number called, ahem, ‘Rockin’ the Man in the Boat’ about a pervert spying on a masturbating female, and even worse is ‘Hey Little’, which would have got his collar felt if he was resident in Blighty."

Yllä oleva katkelma on kirja-arviosta spectator.co.uk-sivustolta. Arvioinnin kohteena on siis Brianin ja Miken eläkerrat. Mike saa hirveää tylytystä ja Brian lempeää ihastelua. 

Tuo sitaatti on hyvä esimerkki. Ja onhan tuo Miken soololevyltä löytyvä biisi kamala, mutta ei sitä ole juuri kukaan kuullut. Ihan hyvin kaiveltu muinaismuisto. Mutta Hey Little? Olisiko kyseessä Hey Little Tomboy MIU:lta? No, sehän on Brianin biisi!

Jos minäkin muistelen niitä Cole Porterin mieleen tuovia Brian Wilsonin rakkausveisuja, niin niitähän löytyy esim. Today-lp:ltä Kiss Me, Baby, Please Let Me Wonder ja In The Back Of My Mind. Muita biisejä esim. Warmth Of The Sun. Tai Girls On The Beach. Mikä näitä lauluja yhdistää? Niihin kaikkiin on sanat tehnyt Mike Love!

Ennen paskanheittoon ryhtymistä voisi vaikka harjoittaa pientä faktantarkistusta. Semmoinen touhu ei taida olla enää niin in, näin olen ymmärtänyt muista yhteyksistä. Jos todellisuus ei miellytä, niin eikun vaihtoehtoista faktaa peliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti