keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Miellyttävästi masentunut

Rolling Stonessa on ilmestynyt uusi Brianin haastattelu. Usko Brian Wilson-haastatteluiden mielekkyyteen on palautunut! Todella kiinnostavaa luettavaa ja Brian vastailee kysymyksiin kuin ihminen konsanaan. Hetken jo kävi mielessä, että onkohan kyseessä ns. valemedian haastattelu, mutta kyllä tämä on aito asia.

Brian huomasi pari vuotta sitten, että tavanomainen lomienjälkeinen masennus jäi tulematta talvella. "Pilvet ovat poistuneet", sanoo Brian. Hän pohtii ikääntymistään ja ihmettelee kun se kävi niin äkkiä. Brian sanoo tuntemuksiensa tasaantuneen, ei laaksoa , ei kukkulaa, vaan tasaista. "Useinmiten olen miellyttävästi masentunut".

Brianilla on kietueella mukana laiskanlinna, jossa hän istuu kulisseissa lavan reunalla ja katselee roudaustohinaa ja hoitelee esiintymisjännitystään.

Toimittaja mainitsee Pet Soundsin olleen kaupallinen pettymys. Tänä kesänä luin muistaakseni AGD:n jutun, jossa hän kertoo Pet Soundsin myyneen kultaa melko tuoreeltaan, mutta tuntemattomasta syystä Capitol ei viitsinyt hakea kultalevyä, eikä mainostaa asiaa mitenkään. Eli osittain PS:n myymättömyys on myytti.

Brianin mielestä Beach Boysit voivat vielä palata samalle lavalle, mutta ilman häntä. Siis Mike Love ei kelpaa enää partneriksi. Rolling Stonen muuten vierittää 2012-kiertueen lässähdyksen täysin Mike Loven syyksi. Oiva esimerkki asioiden yksipuolisesta esiintuomisesta BB-asioissa. Sunshine Tomorrowin arviossa The Observerissa yksi kappale alkaa sanoilla "Mike Love on mulkku". Arvostelija ei voinut suoraa kehua Miken osuutta Wild Honeylla, niin piti ensin vähän "pehmentää".

Brian sanoo lähteneensä kietuelle, koska ei voi kuvitella vain olevansa eläkkeellä. Kiertue-elämä kuitenkin ottaa ajoittain koville, vaikka vaimo ja osa lapsista on mukana. Brian haluaisi esiintyä myös Kiinassa.

Brian osoittautuu huumorintajuiseksi, kiroilevaksi ukoksi, joka aika rehellisen kuuloisesti kommentoi itseään ja elämää. En muista edellistä haastattelua, joka olisi ollut näin hyvä. Vuosia siitä ainakin on.

 Al Jardine pääsee myös sanomaan jotain, lähinnä miehet kehuvat toisiaan ja vähän lauleskelevat. Al oli yksinään haastateltavana jossain toisessa yhteydessä ja minä luin kyllä haastattelun vaan en oikein muista mitään yksityiskohtia. Peruskysymyksiä, perusvastauksia.

http://www.rollingstone.com/music/features/the-beach-boys-brian-wilson-on-pet-sounds-depression-w499614


2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, oli hyvä haastattelu. Brianista oli jutun yhteydessä myös mainio kuva letku ojossa, ainesta Canvas-tauluksi.

    Olen myös omassa päässäni vuosia ihmetellyt PS-albumin myyntiä tai sen myymättömyyttä. Eikös 60-luvulla kultaan päässyt käsiksi "vain" puolen miljoonan myynnillä? Toisaalta mitäpä sitä yhtä kultalevyä vaivautua hakemaan, kun Capitol joutui noutamaan Beatlesin kultalevyjä solkenaan (mutta olisihan sekin siinä sivussa tullut).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.rollingstone.com/music/news/lost-paperwork-to-blame-for-pet-sounds-meager-sales-numbers-20000310

      Tuossapa olisi linkki, josta löytyy aihetta lisäspekulaatioihin. Hätäisempi voisi luulla, ettei Capitolille ole raha kelvannut.

      Poista