lauantai 18. marraskuuta 2017

Mike Love: Unleash The Love

Olen kuunnellut levyn kahdesti, joten voi olla, että muutan mieleni vielä joskus. Tässä tulee ensihuomioita ja tajunnanvirtsaa. Koska minulla ei ole vielä fyysistä levyä, tekijätietoja yms. sellaista en käsittele. Tästä lähtee:

All The Love In Paris
Hienot harmoniat, Miken laulu toimii. Don't Worry Baby- tyyppinen falsetti raikaa taustalla. Ihan kelpo aloitus levylle. Tosin loungefonisoolo on yäk!

Getcha Back
Mike on autotunetettu ihan tärviölle. Sanoitus on mennyt osin uusiksi. Alkuperäinen on parempi.

Daybreak Over The Ocean
Ei ole sama versio kuin TWTGMTR:llä. Pidän tästä versiosta enemmän. Tunnelma on verkkaisen rauhallinen. Taustaköörissä on nainen, olisiko Miken tytär? Kertsin lopussa falsetti tulee hienosti Miken äänen päälle. Lopussa Mike pääsee bassodoowoppaamaan. Tämän levyn parhaasta päästä.

I Don't Wanna Know
Nyt mennään rhythm bluesin puolelle genren kitaroineen ja torvineen. Ei huono vaan ei kyllä yllätä, jotain jää puuttumaan.

Too Cruel
Alkaa lupaavasti, mutta en ole ihan varma kertsin rekkakompista. A-osa on ok, eri säkeistöihin on sovitettu pientä vaihtelua. Ehkä tähän tottuu.

Crescent Moon
Kuuballadi, jossa on joululauluriffi. Kuinkahan mones biisi tämä on jossa on euroviisunosto? Mike taitaa tykätä niistä.

Cool Head, Warm Heart
Hieno stemmalauluintro. Tempo on nopeampi kuin aiemmin julkaistussa versiossa. Taas tuo kaamea loungefoni ilmestyy fiilistä pilaamaan. Kaikesta huolimatta hyvä biisi.

Pisces Brothers
Tämäkin on uusi versio. Alkuperäisen stemmat olivat paremmat, pojat hoitaa homman paremmin keskenään ilman naisvahvistusta. Jää kuitenkin plussan puolelle.

Unleash The Love
Samat soinnut alkuun kuin Run James Runissa, heh! Transkendentaalista rytmibluesia, River Song tulee mieleen. Ja taas tuttu modulaatio! Naiskuoro veisaa kuin kirkossa (ei siis niikuin luterilaisissa kirkonmenoissa vaan enempi amerikantyylillä)).

Ram Raj
Lisää Maharishi-kamaa. Nyt mennää jo reilusti oudon puolelle, jos ei satu jakamaan Miken näkemyksiä hengen asioista.

10000 Years Ago
Lisää rytmikästä bluesia. Unleash The Loven sisarbiisi. Ekalla kuuntelukerralla en tykännyt yhtään, toisella ei niin paha.

Only One Earth
Puhuttu intro ( naisääni). Vahva naisedustus tässäkin biisissä. Maailmaa parannetaan melkoisen imelästi. Ei oikein uppoa meikään.

Make Love Not War
Nyt mennään hieman hard rockahtavasti. Taas naiskuoro. Yllättävän vähän koko levylle on miehisiä stemmoja sijoitettu. Ehkä Beach Boys-yhteys on aiheuttanut pieniä ennakko-odotuksia.

Kakkoslevyn biisit ovat uusintaversioita Boysien repertuaarista. Jos sanalla on sanottava, niin aika järkyttävän karseaa paskaa... Automike vonkuu tympeästi. Jos minulta olisi kysytty (miksi minulta kysytä, vaikka minulla olisi hyviä ideoita?), olisin suositellut esim. ihan perinteistä liveä. Olen kuullut hyviä epävirallisia live-tallenteita viime vuosilta. Mieluummin kuuntelisin hyväsoundisen liven kuin näitä nykyaikaistettuja paskaversioita.

 Help Me Rhondan tekee vähän kiintoisammaksi se, että Mike laulaa Alin osuudet.

I Get Around on autotunetettu järkyttäväksi mutinaksi Miken osalta. Kuulostaa siltä kuin Mike laulaisi kuolinvuoteeltaan.

Warmth Of The Sunin laulaa Ambha Love. Turha versio, ketä kiinnostaa.

Brian's Back on ainakin osittain uusittu. Carl on edelleen mukana. Carlin äänen kuuleminen sykähdyttää, vaikka ikäähän tällä biisillä on 40 vuotta. Tästäkö tuo modulointivillitys sai alkunsa?

Kuka on AJR? Netistähän sekin selviäisi vaan kun ei kiinnosta. Miksi tämä häiskä saa laulaa Darlin'nin? Al sentään hommasi levylleen Neil Youngin.

John Cowsill laulaa komeasti Wild Honeyn, ihan kuin keikoillakin. Tämä ei ole paskaa.

WIBN:n laulaa Foskett. Livenä olisi perustellumpi. Foskett laulaa Carlin osuudet GV:llä. Livenä jne.
Miksi nämä on pitänyt levyttää studiossa? Taustat on tehty originaalien mukaan, laulettu hienosti (paitsi Miken autotunetus) mutta mihin näitä versioita tarvitaan?

Varsinainen soolotuotos ei siis ole huono, pahempaa on Lovelta kuultu männävuosina. Valitettavasti kakkoslevy ylittää ärsytyskynnyksen, yksittäiset kelpo suoritukset eivät tee sen olemassaoloa oikeutetuksi.

3 kommenttia:

  1. Aha, BRI:n lisenssi kieltää Mikea tekemästä livelevyä BB:n nimissä. Ihan ymmärrettävä rajoitus muiden osakkaiden kannalta.
    Nyt kun olen lukenut muita arvioita levystä, niin aika samoilla linjoilla muutkin tuntuvat olevan. Vihapalstoilla en ole käynyt katsomassa.

    VastaaPoista
  2. Nyt on kourassa kättä pidempää, eli Mike Loven uusi cd on kuunneltu useampaan kertaan - kyllä, molemmat levyt! Jos lompakossa olisi ollut 40 euroa enemmän hypistelisin nyt myös vinyyliversiota, mutta eiköhän cd formaatti riitä tässä vaiheessa. Omituisena BB-friikkinä olen kyllä miettinyt kuinka paha virhe on jättää ostamatta vinyyli? Asiahan olisi ollut selvä, jos mukana olisi ollut edes yksi extra kipale mitä cd:llä ei löydy.

    Tämähän on oikeasti hyvä levy (siis levy yksi)! En suoralta kädeltä pysty nimeämään yhtään kappaletta jonka olisin skipannut laidan yli - no, ehkä pienellä varauksella Getch Back. Minua ei edes häirinnyt Hari Krishnat ja autotunet, kaikki iski ja upposi. Jos Mike kuolla kupsahtaa huomenna, niin ei tämä levy ihan kaikkein kurjin testamentti ole. Nyt vain toivon ja uskon, että singahtaa Billboardin ykköseksi seuraavaksi kolmeksi viikoksi ja myy 20 miljoonaa - jaa, ei vai?
    Levy kakkosen biisit on jo kertaalleen tehty loistavasti, miksi enää vaivautua väsäämään haaleita kopioita, mutta tehty nyt mikä tehty. Jos tältä levyltä tulen joskus vielä veivaamaan jotakin, niin Do It Again ja eipä sitten mitään muuta. CD:n mukana tulleessa vihkosessa biisin tekijöiksi on laitettu Mike Love - Brian Wilson, tässä järjestyksessä. Onhan se tietysti hyvä, että itse mestarin nimi on ensimmäisenä ;-)
    Komppaan blogin pitäjää I Get Around biisin osalta, kuulostaa lievästi sanottuna omituiselta Miken laulu. En ymmärrä ideaa, enkä vitsiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkoslevyn kun unohtaa, niin kelpaa kuunneltavaksi. Only One Earth on pitemmän päälle todella rasittava, sen tilalle voisin siirtää kakkosen Wild Honeyn.
      Minäkin tyydyn cd-levyyn, yritän olla haalimatta ihan kaikkea.

      Poista