perjantai 20. heinäkuuta 2018

Lopullinen näkemys

Tämä on lopullinen näkemykseni RFO-äänitteestä. Kesäkuussa postilaatikkoon tipahti uusin Endless Summer Quartely ja siinä levyn tekoon osalliset eli Jerry Schilling BRI:sta ja tuottajat Don Reedman ja Nick Patrick esittävät perusteltuja mielipiteitään ao. tuotteesta. Okei, ihan hienosti he pystyvät kertomaan, miksi levy kuulostaa siltä kuin kuulostaa. Beach Boyseja ei ole haluttu jyrätä orkesterin alle vaan on kevyesti tuettu jo valmiiksi hienoa soundia tai jotain sinnepäin selitys kuuluu.

Olen jokusen kerran levyä kuunnelllut ja suosikkini on Sloop John B. Loppua on jopa uskallettu miksata uusiksi. Toimii. Muutkin Pet Soundsin biisit kuuluvat levyn parhaimmistoon. Disney Girls on hyvä, Kokomo ei niinkään.

Jos tällä kokoelmalla saadaan kalastetua uusia faneja Beach Boyseille, niin silloin ainakin kaupalliset perusteet levyn julkaisulle ovat olemassa. Niuhot vanhat fanit voivat ihan vapaasti olla kuuntelematta.

Muita asioita: Brian Wilson on elokuussa kiertueella Euroopassa. Vaihtoehtoina on joko Pet Sounds vihonviimeisen kerran tai Greatest Hits. Valitkaa itsellenne sopiva.

Joulukuussa sama sakki kiertää Amerikkaa -64 joululevyn merkeissä. Ja soolojoululauluja on myös tarjolla.

Al Jardine on tehnyt storytellerkeikkoja pienellä kokoonpanolla. Kolme miestä saa hämmästyttävän hyvin BB-soundin aikaiseksi.

Virallinen Beach Boys keikkailee kaikista eniten, luonnollisesti. Ensi vuoden kesäkuussa he ovat Lontoossa Royal Albert Hallissa kahtena iltana. Olen paikalla ekalla keikalla, jos kaikki osapuolet säilyvät hengissä eikä terveys petä. Onpahan jotain, mihin turvautua kylminä talvi-iltoina [talvi on tulossa).

The Searchers jää eläkkeelle ensi keväänä. Frank Allen ei jaksa enää matkustaa entiseen malliin ja John McNally ei viitsi jatkaa ilman Frankiä. Kuinka kauan Mike Love jaksaa?


2 kommenttia:

  1. Kun kerran lopullinen näkemys on lukittu, niin sen pohjalta veivasin vielä Sloop John B kappaletta useamman kerran, mutta ei vaan pure ja uppoa minun mantelitumakkeisiin. Paremman puutteessa voisin kyllä kuunnella tätä levyä pitkälle tulevaisuuteen, mutta minullahan ei ole pulaa alkuperäisestä BB tuotannosta. Jos jotkut kappaleet nousivat ylitse muiden meikäläisen rankinglistalla, niin GV kyllä rullasi ihan mukavasti ja ei voi myöskään valittaa You Still Believe In Me:n kohdalle osunutta käsittelyä. Kuten sanoit, jos tämä levy tuo uusia BB faneja, niin eihän siinä sitten mitään ongelmaa ole.

    Kesäkuu 2019, Royal Albert Hall ja Beach Boys, nyt täytyy sanoa, että hyvissä ajoin olet liikkeellä :-). Mikä oli paikkojen tilanne tässä vaiheessa vuotta, jouduitko piippuhyllylle vai saitko riviltä yksi ja keskeltä? Onko ihan VIP-lippu kassakaapissa ja jos on, niin mitä siihen kuuluu?

    VastaaPoista
  2. Nyt on kesä, aurinko paistaa joka päivä, päätin olla positiivinen. Narisen sitten syksymmällä jostain muusta.
    Liput on permannolta, ei läheltäkään ykkösriviä, mutta ihan ok sijainti. Vip-liput olisivat tuhonneet matkabudjetin (243 puntaa/lippu). Voi olla, että lottovoittajana olisin ostanut, mutta näillä tuloilla ei kiinnosta. Maksettu vippimeininki on jotenkin outoa muutenkin.
    Yläkerrosten paikkoja on vielä vapaana, ei muuta kuin Lontoon matkaa suunnittelemaan!

    VastaaPoista