keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Mike Love featuring Hanson: It˙s OK

Tämä yhteistyösingle ilmestyi jo kuukausi sitten, mutta kiireisenä (köh...) miehenä joudan kommenttini esittämään vasta näin syksyn korvalla. Ja erinomaisena aasinsiltana asiaan ihmettelen heti alkuun, että miksi ihmeessä kevyt kesäbiisi julkaistaan syksyn jo lähestyessä! (oli napautettava tuohon huutomerkki kun en löydä tästä vierasmaalaisesta näppiksestä kysymysmerkkiä. Onko minulla nyt ongelma käsissäni!) Voi olla mahdollista, että Kaliforniassa syksy saapuu myöhemmin Suomessa, eihän täälläkään ole vielä syksy synkimmillään.

It's OK on tietysti vanha tuttu biisi yli neljänkymmen vuoden takaa. Minusta se oli silloin aikoinaan 15 Big Onesin parhaimman pään biisejä, siis ihan ok. Voi olla, että alan jo hiljalleen pehmetä, muuta minusta uusi versio on vielä parempi. Noin, nyt se on sanottu. 

Miken ääntä ei ole muokattu ainakaan niin paljoa, etteikö hän olisi selvästi itsensä kuuloinen. Yliviritetty autotune on poissa. Hansonin panos on toinen säkeistö ja taustalaulu. Mikelle on sovitettu  bassoääntelyä enemmän pintaan kertseissä. Moog on korvattu perinteisellä bassolla, eikä se minua haittaa. Ero originaalin moogpörinään on korvinkuultava. Erityisesti pidän uuden version outrosta, siihen on saatu lisättyä Beach Boys-meininkiä enemmän kuin mitä alkuperäisestä löytyy.



4 kommenttia:

  1. Hiukka epäilytti (tai aika paljonkin), kun muutama viikko sitten luin ML+Hanson yhteistyöstä, mutta erinomaisesta biisistä on tullut hyvä ja hieno versio. Nyt vaan herää kysymys minkä ihmeen ylivaihteen Mike on pistänyt silmään, kun on pukannut lyhyen ajan sisällä soololevyä (oikein tuplana), tämä single ja vielä lokakuussa ilmestyvä joululevy?

    VastaaPoista
  2. Jahha. Lisäsin tähän jo kertaalleen kommentin, mutta minne lie digitaivaaseen kadonnut.
    Mike on katsonut kalenteriaan ja todennut, että jos jotain meinaa vielä tehdä, niin nyt on se hetki. Kolmen vuoden päästä mittarissa on 80, enkä puhu nyt auton nopeusmittarista.
    Reason for the season on joululevyn nimi. Lähtökohtaisesti joululevy ei aiheuta hurraa huutoja, mutta voin minä sen kerran vuodssa kuunnella, ehkä.

    VastaaPoista
  3. https://mikelove.com/wp-content/uploads/2016/04/02-Finally-It_s-Christmas-v3.mp3

    VastaaPoista
  4. ^
    Jaahas, tältä se nyt sitten kuulosta, kun Mike ja Hanson täräyttävät tonttulakit päähän ja virittäytyvät joulutunnelmaan. Hiukka kuulostaa oudolta ja omituiselta, mutta luonnollisesti käännän takkini, jos maailmalla ruvetaan vuolaasti kehumaan.

    VastaaPoista