keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Holy Man (Hawkins-May-Taylor-Wilson)

Kun Pacific Ocean Blue ja Bambu aikoinaan julkaistiin, mukana oli Taylor Hawkinsin laululla lisätty Holy Man. Nyt RSD-päivänä julkaistu versio on myös samoilta ajoilta, se vaan ei ehtinyt mukaan julkaisulle. Tässä uudessa versiossa on siis Queenin miehet mukana, stemmoja laulavat ja May soittaa pitkän kitarasoolon, joka on alan miesten palstoilla jakanut mielipiteitä.

Minusta Mayn soolo on ihan huippu, sopii biisiin ja luulen, että rock’n’roll-mies Dennis olisi siitä myös pitänyt. May ei tyydy toistelemaan paria fraasia, vaan näyttää miten oikea kitaristi osaa homman hoitaa. Ei edes mene vinkukitaroinniksi. Loppupuolen ylärekiterissä soitto säröytyy hieman, mutta sekin kuulostaa siltä, että May soittaa kovalla otteella, eikä vain tyydy polkaisemaan jotain tube screameria päälle.

Tykkään myös uusista stemmalauluista, niissäkin on minusta tavoitettu Dennis Wilsonin henkeä. Kitarasoolo ja laulukuoro kasvattavat koko biisin mukavasti isoksi.

Levykauppa X kaupitteli singleä, mutta vain kivijalassa. Kun yritin seuraavana päivänä tilata, niin kas, olivat loppuneet!  Siis Suomessa on joku/joitakin muitakin, jotka ovat kiinnostuneita obskuureista Beach Boysia sivuavista vinyylisingleistä. Mielenkiintoista!

Ulkomaan levykaupat ovat vielä singleä pullollaan, mutta minusta olisi niin kiva ollut suosia kotimaista.

Asiasta toiseen. Caroline, No on ollut Chrissie Hynden versioitavana. On tuo sitten jazzia vai mitä. Alku ja loppu ovat vähän ufompaa, suurin osa aika perinteistä. Koirat ei hauku. Ehkä tämä tuotos olisi sopinut sille Brian Wilson jazzcoverilevylle.

https://youtu.be/wZbXqz-23AE

Hesarissa arvioitiin Weyes Bloodin uusi levy ja arvostelija kuuli levyllä mm. Beach Boys tunnelmia. Olen levyn jokusen kerran kuunnellut ja siinä on selvää sixtiestunnelmaa, mutta sanoisin, että siinä kuuluu Mamas ja Papas ilman Papaksia. Joka tapauksessa ns. nykymusiikiksi ihan kuunneltavaa, voin jopa lievän suosituksen antaa, en usko että Beach Boys-fani turmelee korvansa tai mielenterveytensä.

2 kommenttia:

  1. "Levykauppa X kaupitteli singleä, mutta vain kivijalassa. Kun yritin seuraavana päivänä tilata, niin kas, olivat loppuneet! Siis Suomessa on joku/joitakin muitakin, jotka ovat kiinnostuneita obskuureista Beach Boysia sivuavista vinyylisingleistä. Mielenkiintoista!"

    Jospa singlen hamstraajat olivat Queen faneja?

    VastaaPoista
  2. Eipä tullut moinen vaihtoehto mieleen. Tai grungefanit!

    VastaaPoista