keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Uusia julkaisuja

Redditissä veikkaillaan uuden tekijänoikeusjulkaisun ilmestyvän perjantaina 13.12. Sisältö on ilmeisesti vuoden -69 tavaraa. Sen sijaan Sunflower-boksi ilmestyy helmikuussa. Al tässä taannoin keikalla vihjaili moisesta paketista. Siis ensimmäinen julkaisu vain diginä ja toinen fyysisissä muodoissa. En olekaan boksia ostanut sitten Smilen, kun en pitänyt tarpeellisena hankkia taas uutta Pet Soundsia. Sunflower on yksi lempilevyistäni, joten kai se hankintaan menee, mikäli hinta ei ihan kohtuuton ole.

Jeff Foskettilta tuli ulos uusi soololevy, Voices. Siinä on viime aikojen demojen yms. pohjalta kokoon saatettu tuotos, joka sisältää useita BB-biisejä (ja Miken!). Foskett laulaa hienosti, ja jotenkin minä pidän tästä levystä, vaikka en tiedä kuka tarvitsee vielä uusia versioita esim. Good Vibesista.
Voices jäänee Jeffin viimeiseksi levyksi, koska hänellä on parantumaton kilpirauhassyöpä. Äänihuulet on paskana, ja vointi on muutenkin Houstonissa 11 päivän välein toistuvien hoitojen varassa. Ekassa sairaalassa Jeffille annettiin aikaa toukokuuhun, mutta nykyiset tohtorit lupaavat vuosia. Jeff on ajoittain keikkaillut Boysien kanssa pelkkänä kitaristina hoitojen väleissä.

Aina luotettava vinkkimieheni lähetti linkin Hämeenlinnan sanomien sivulle. Jutussa kerrattiin vuoden -69 Parolan keikkaa ja vähän muutenkin BB-historiaa varsin asiantuntevasti. Artikkelin lopussa todetaan näin: ”Vuonna 1969 Parolassa yhtyeen nähneet ehtivät mukaan viimeiseen aaltoon, jossa Beach Boysin alkuperäinen kokoonpano oli suunnilleen voimissaan.” 
No jaa. Yleisesti Beach Boysien parhaana livebändiaikoina pidetään 70-luvun alkuvuosia. Toinen lainaus:”Kaikista vaikeuksista huolimatta juhannusjuhlien yleisö kuitenkin todistamaan jotain legendaarista, hetkeä ennen tuhoa.”
No jaa, taas. Aika dramaattisesti sanottu bändistä, joka on vieläkin olemassa (joo, kaikki eivät ole samaa mieltä). Olisiko tuhoutunut bändi pystynyt tekemään Sunflowerin tai nousemaan American Bandiksi? Ei olisi.

Perjantaita odotellessa.

3 kommenttia:

  1. Eipä ilmestynyt eilen. Ensi perjantaina?

    VastaaPoista
  2. Onko Voices pläjäyksellä laajemminkin kuultavissa Miken ääni?
    En ehkä hanki, jos on vain raidalla tai parilla, mutta koko levyllä häärimässä, niin se on sitten tyystin eri asia.

    Jos olisin BB:n äänitteiden kirstunvartijana, niin en kyllä painaisi lähetä-nappulaa tulevana perjantaina, kun Jeesuksen synttärit ovat lähes samoilla näppäimillä. Voisin kuvitella, että useimmilla ihmisillä on muuta puuhastelua silloin ja julkaisu jäisi hiukan paitsioon.

    VastaaPoista
  3. Mike on kahdella biisillä mukana. Jeff sai Mikeltä luvan käyttää Unleash The Loven kakkoslevyn pohjia. Mike ei muuten kuulosta autotunetetulta. Pitäisi verrata levyjä keskenään. No, jos joululomalla olisi joutoaikaa.
    Uusi veikkaus kopiraittilevyn julkaisupäiväksi on 27.12.

    VastaaPoista