sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Rolling Stone: In My Room

Rolling Stone on nettisivullaan aloittaut koronaviruksen henkiseen taltuttamiseen liittyvän videosarjan, jossa artistit esittävät biisejään kotioloissaan.

Ensimmäisessä videossa on itseoikeutetusti Brian Wilson, joka esittää Do It Againin ja Love & Mercyn. Olen hyvällä tavalla yllättynyt Brianin esityksestä, hän laulaa ihan hyvin, pysyy nuotissa ja soittaa itse. Flyygeli on kyllä epävireeessä. (Mikä minä olen siitä huomauttamaan kun omaakaan pianoa ei ole vuosiin viritetty? ) Mitään lyriikkapromtereitakaan ei tarvita, ulkomuistista ilman nuotteja lähtee! Brian ei myöskään näytä jähmettyneeltä jänikseltä auton ajovaloissa, vaan ihan rennolta kotimuusikolta. Miksi keikat eivät suju samoissa tunnelmissa? Kahdeksan vuotta sitten, 50-vuotiskiertueella Brian tuntui kaikista eniten lasnäolevalta niistä keikoista, jotka minä livenä olen nähnyt. Omilla keikoillaan hän on ollut paljon jähmeämpi, viime vuoden keikoilla varsinkin.

https://www.rollingstone.com/music/music-news/igtv-in-my-room-music-series-968908/

Beach Boys on perunut/lykännyt lähiaikojen keikkojaan, heinäkuusta marraskuulle niitä on tullut lisää. Voi olla että kesäkuun Euroopan kiertue menee myös kiville. Kun en ole niille keikoille ollut menossa, niin ei ainakaan omasta puolesta harmita. Minulla on liput Art Garfunkelin marraskuun keikalle. Mikähän lie tilanne silloin?

Vanhaan hyvään aikaan, helmikuun loppupuolella, kun vielä sai käydä keikoilla, menin huonosti valmistautuneena Set'akat orkesterin keikalle heti aamutuimaan. Tiesin toki, että se on Sari Kaasisen bändi, mutta sitä en tiennyt, että siinä on myös siskonsa Mari ja toinenkin nykyVärttinä Karo. Olinpa iloisesti yllättynyt kun Sari Kaasisen Konevitsan jälkeen sivuovesta tulivat nämä kaksi viimemainittua ja aloittivat armottoman veisuun. Ai ai sentään! Miten lähtee naisista semmoinen ääni ja voluumi! Olen muutamalla Värttinäkeikalla ollut ja kotikuuntelua myös harrastanut jo 30 vuotta, mutta aina ne äänet jaksavat ilahduttaa! Jumbe kun teki taas hyvää! Kylmät väreet, you know... Kävin keikan jälkeen kehumassa naiset. Unelmia Karjalasta! Hieno stemmalaulu on aina ilahduttavaa, oli se sitten rätväkkää kareliaanista kailotusta tai siistimpää miesharmoniaa.
https://youtu.be/8Rs33NPOUiA

Mike aiheutti talvella pahennusta viemällä Boysit suurristanmetsästäjien kekkereihin esiintymään. Facebook-adressikin ilmestyi ja jopa jotkut fanit allekirjoittivat sen. Siinä vaadittiin boikottia BB-keikoille ja -levylle. Briankin meni esittämään mielipahansa julkisesti. Mitähän pahaa BB:n pitäisi tehdä, että minä lakkaisin kuuntelemasta sitä? En mitenkään kannata uhanalaisten eläinten metsästystä, mutta ei riitä mulle boikotin aiheeksi. Sitä paitsi adressin alullepanija käytti allekirjoittajia hyväkseen muuttamalla otsikon ja ajamalla omaa julkista peliänsä.

BB esiintyi myös konservaattorisenaattori Huckapätkän tv-showssa ja päästi isännän soittamaan bassoa Bababa Barbarassa. Jotkut paheksuivat tätäkin keikkaa. Ei sentään vielä Trumpin kekkereihin ole menneet.

Helmikuussa ei ilmestynyt uutta boxia. Toivottavasti vain lykkääntyi. Levy-yhtiön pomot kun tarpeeksi pääsevät rahojaan koronan jäljiltä laskemaan, niin vielä peruvat koko julkaisun.


2 kommenttia:

  1. Miken twitter-tili oli muutaman viikon offilla Renon keikan jälkeen. Taisi tulla palautetta yli äyräiden. Hiukka ihmettelen, onko suurriistanmetsästäjät niitä maailman suurimpia pahiksia?
    Kuitenkin jo vuonna 1968 oli ihan OK mennä rämpyttelemään kitaraa Folsomin vankilaan, erään mustiin pukeutuneen artistin toimesta. Osa kyseisen laitoksen vieraista oli pistänyt ihan oikeita ihmisiä kylmäksi, eikä vain riistaa.

    Oliko tossa Huckabeen esiintymisessä mukana muita BB-ukkoja kuin BJ ja ML?
    Jotenkin toi Kokomo tuntui hiukka löysältä vetäisyltä.

    ps. Toivottavasti BB-miehet (siis ne alkuperäiset) pysyttelevät tiukasti neljän seinän sisällä, kun ovat kuitenkin parasta A-ryhmää koronan tykinruuaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ai kun tuosta metsästäjät/Johnny Cash vertailusta saisi oikealla foorumilla melkoisen riidan pystyyn! Sanan säilä heiluisi!
      Vain M ja B olivat senaattorishowssa. Kokomo on syvimmältä olemukseltaan löysä biisi, sen kanssa saa olla varuillaan, ettei lipsahda ojan puolelle.
      Joo, karanteeniin joka ukko. Ei armoa.

      Poista