lauantai 20. helmikuuta 2021

The Beach Boys on myyty

 Irving Azoffin Iconic Artist Group on ostanut The Beach Boysin. Kauppaan sisältyy brändi, masternauhat, osa kustannusoikeuksista (ei Sea of Tunes, se on nykyisin Universalilla), oheistuotteet eli vaate- yms. sälä. Kauppahintaa ei kerrota. Dylan sai omista vastaavanlaisista kaupoistaan 400 miljoonaa dollaria, Neil Young 150 miljoonaa.

IAG tekee päätökset kaupallisista asioista, taiteellinen vapaus kai jää yhtyeelle itselleen, mikäli vielä päättäisivät musiikkia yhdessä tehdä. Kaikki BRI:n osakkaat (Mike, Al, Brian, Carlin pojat) ovat hyvin tyytyväisiä kauppaan.

Azoffin mielestä The Beach Boys on aliarvostettu brändi, jota ei ole kaupallisesti hyödynnetty niin paljon kuin siinä on potentiaalia. Nyt varmaan alkaa hienoja arkistojulkaisuja ilmestyä pilvin pimein ja me 200 innokkainta fania ostamme ne kaikki. Raha alkaa vihdoin liikkua! S-marketin lippalakkiosaltolta voi käydä ruokaostosten ohessa ostamassa aidon ja alkuperäisen BB-lippiksen!

No niin, taas lipsasti sarkasmin puolelle... En pystynyt hillitsemään itseäni, voi voi. Jos nyt saisivat Feel Flowsin kauppoihin, niin olisin vähemmän epäileväinen.

Mike hehkuttaa Jersey Boyseja ja arvelee, että moinen musikaalitempaisu voisi olla mahdollinen myös BB:n osalta. Al haluaa BB-ravintolan. (Hampurilaiset tarjoillaan pienen surffilaudan päältä... äh, taas lähtee laukalle). 

IAG:n toimari ottaa esimerkiksi uuden teknologian mahdollisuudet, vr-lasien kanssa studioon katsomaan kun Good V levytetään. Näin voisi omalta sohvaltaan seurata paikan päällä kun musiikin historiaa tehdään.

Mike enteilee päivää, jolloin kukaan alkuperäinen jäsen ei enää keikkaile. Bändi voisi silti olla olemassa ja keikkailla, kunhan vain homma hoidetaan perinteitä kunnioittaen ja hyvin. Menisinkö Lontooseen katsomaan tuolla periaatteella toimivaa virallista cover BB:a?  Jaa, jos olisi asiaa muutenkin Lontooseen, niin kai sitä voisi ajatella. Menisitkö sinä?

BB kolmikko suhtautuu myötämielisesti mahdollisiin vuoden 2022 60v. -juhlallisuuksiin. Al sanoo pitävänsä Mikeen säännöllistä yhteyttä, kuten myös soittelevansa Brianille. Al ja Mike puhelimessa? Mistä he oikein keskustelevat?

Jotain juhlavaa BB voisi ensi vuoteen järjestää, varsinkin jos koronasta päästään eroon. 

7 kommenttia:

  1. IAG on panostanut vinon pinon dollareita, niin rahaa pitäisi ruveta virtaamaan myös takaisin pankkitilille. Siihen kuvioon ei taida Feel Flows julkaisu oikein sopia, mutta miten olisi 21 Greatest Hits?
    No, oikeasti kyllä toivon, että IAG pistää puhtia julkaisuihin ja varsinkin erikoisjulkaisuihin. Olen seurannut pidempään superdeluxeedition.comista mitä muilta artisteilta pukkaa ulos ja niiltähän pukkaa. Meikäläiselle täysin neverhöörd tyypeiltä tulee ulos 3-5 cd:n tai vinyylin lootaa ihan tosta vaan ja mitä Beach Boysilta? Digipläjäyksiä joita ei edes kunnolla promota. Eihän se kauppa käy, jos ihmiset ei tiedä, että sellainen ylipäätään on ilmestynyt.

    Beach Boys yhtye kiertueella ilman yhtäkään alkuperäistä jäsentä.
    Vau, kuulostaa huimalta ja minua huimaa.
    Olisiko kyseessä yksi coverbändi joka kiertäisi ympäri maailmaa vai jokaisessa maanosassa omansa? Ehkäpä jokaiseen maahan perustetaan oma rytmiryhmä.
    Zimbabwessa Beach Boys olisi sitten shonan kielellä Vakomana Vemumahombekombe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://www.musicglue.com/yes-union-30/

      Poista
    2. Todella hienon näköinen Yes-erikoisjulkaisu, 30 cd tai dvd levyä yhdessä ainoassa boxissa – hintakin näyttää olevan ihan ok.
      Minulla on kaikki Beach Boys-extraboxit viimeisen 30 vuoden ajalta ja niissä on fyysisiä cd-levyjä yhteensä 26! Miksi näin?

      Poista
    3. Kylmääviä lukuja. Käännämme katseemme IAG:n businessneroihin ja toivomme parasta.

      Poista
  2. Musicbusinessworldwide.comin mukaan diili on todennäköisesti yli 100 miljoonaa dollaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla rahalla tulevat loppuelämänsä toimeen ja jää kai vähän perinnöksikin.

      Poista
  3. Joo, minäkin saa sähköpostia joltain levy-yhtiöltä, jonka nimeä en tietenkään muista ja joka tarjoaa outoja 70-luvun brittiprogebändiboxeja. Jos kaupalliselta potentiaaliltaan Beach Boyseja vaatimattomammat pikkubändit saavat hienoja boxeja, niin miksi, oi miksi, BB-asioista vastaavat kaupalliset tahot ovat niin varovaisia julkaisupolitiikassaan? Olen tietysti tyytyvänen , että edes diginä on saatu viime vuosina kiintoisia BB-julkaisuja ulos, mutta hieno fyysinen ratkaisu levyhyllyssä tuo syvemmän tyydytyksen.

    VastaaPoista