lauantai 26. marraskuuta 2016

Mike Love: Good Vibrations



Mike Loven muistelmateos on todella mielenkiintoinen. Vaikka siinä periaatteessa tutuista asioista kerrotaankin, näkökulma on eri. Yleensä nämä vakavasti otettavat Beach Boys-teokset keskittyvät Brian Wilsoniin.
Teoksen alkupuoli kuvaa normaalit lapsuus- ja nuoruusajat. Levytykset, kiertueet, biisintekoprosessit tulevat kuvatuiksi, samoin kuin tekijänoikeuspuutteet eli Mike Love ei saanut krediittejä läheskään kaikista sanoituksistaan.
Sea of Tunesin myyminen, 90-luvun oikeudenkäynnit ja 50-vuotiskiertueen ongelmat Love kertoo varsin perusteellisesti. Ja kas, melkoisen eri tavoin kuin mitä olen aiemmin Wilson-painotteisesta kirjallisuudesta lukenut. Kyllähän Love pistää parastaan tuodessaan esille todisteita itseensä kohdistuneista kusetuksista ja ei minulla ole parempaa tietoa noista asioista. Brianistojen keskuudessa Loven jutut tietysti kuitataan paskapuheena, mutta oikeudenkäynnissä Brian Wilson myönsi Loven vaateet oikeutetuiksi ja maksoi.
Äskettäin luin yhden Loven kirjan lukeneen fanin kommentin ja hän sanoi, ettei haluaisi Mike Loven kaltaista miestä naapurikseen. Ei mitään perusteluja, miksi näin. Love-kritiikki onkin tyypillisesti moista, kunhan vaan sohaistaan.
Mike Love on Carl Wilsonin kuoleman jälkeen pitänyt Beach Boys-brändin elossa ja virkeänä kohta 20 vuotta, niin kuin Brother Recordsin lisenssi vaatiikin. Aina kun BB on keikalla, Brian Wilsonin, Al Jardinen ja Carl Wilsonin perikunnan tilille siirtyy dollareita.
Beach Boys on nykykunnossaan loistava live-bändi. Kesällä BB on kiertueella mm. Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Niiltä päiviltä meikäläisen kesä on kuitenkin suunnattu muihin menoihin. Menkää te muut!
Pistetään tähän vielä linkki Brian Wilsonin Malmön keikalle https://youtu.be/yuN6SqIlFeY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti