lauantai 16. helmikuuta 2019

David Marks Suomeen

Sain luotettavasta lähteestä tiedon, että David Marks tulee syksyllä Suomeen, peräti kahdelle keikalle.
Marksin sivujen mukaan keikat ovat 26.9 Sellosalissa ja 28.9. Tamperetalossa. Keikkapaikkojen sivuilla ei ole vielä mitään mainintaa, eikä lipunmyynti ole alkanut. Olisin iloisesti yllättynyt, jos molemmat keikat toteutuvat. Kuka muka Suomessa tietää David Marksin?
Ehkä nyt toteutetaan mahtava mainoskampanja ja salit saadaan täyteen. Eihän nuo keikkapaikat mitään stadioneja ole.

Näin Marksin Berliinissä Beach Boysin 50-vuotiskiertueella. Hän soitti kitaraa oikein pätevästi ja oli päävokalistina Getcha Backillä. Mikään suuri laulaja hän ei ole, Brian ei päästänyt häntä aikoinaan ääneen studiossa. Marks sai laulaa vain keikoilla.

Mulla on joku nettiperäinen live Marksin soolokeikalta. Olen kuunnellut sen kerran. Enpä taida toiste kuunnella. Toisaalta Surf City Allstarsin kanssa Marks on ollut ihan iskussa. Tuleva kiertue lienee Beach Boys painotteinen show.

Mukana on ainakin Don Randi koskettimissa, Brianin bändin entinen lyömäsoittaja Nelson Bragg varmaankin rummuissa ja luultavasti bassossa BB- bändin entinen basisti ja musiikillinen liideri Chris Farmer. Muita ei Marksin sivuilla mainita. Randin taustalaulutaidoista en ole tietoinen, mutta Bragg ja Farmer ovat ammattimiehiä siinä puuhassa. Jos herrat keikkailevat neljästään, kyseessä on perusasioihin keskittyvä show. Toisaalta en epäile, etteivätkö he tuollakin kokoonpanolla saisi aikaiseksi kunnon Beach Boys- showta, ovat he sen verran kovia jätkiä. Randi on siis tämä Wreckin crew-mies, jos joku ei sattunut tunnistamaan.

Brian ja Al olivat pari kesää sitten Porissa, kesällä Mike ja Bruce Lontoossa ja syksyllä Dave Helsingissä ja Tampereella. Vielä kivempaa olisi nähdä pojat vielä kerran samalla lavalla.

Asiasta toiseen. En taida laatia erillistä arviota On Tourista, vaan menköön sellainen tähän ikään kuin jälkikirjoitukseksi.

Edellinenkin livekooste oli hyvä, tämä on vielä parempi. Bändi on tiukka, torvet vahvistavat, setti on tuore, vanhat hitit esitetään potpurina pois kuleksimasta. Yhdellä keikalla esitetään toivebiisinä I Get Around, eikä siihen ehkä ihan täysillä panosteta.  Bruce taitaa hoitaa Brianin osuuden, muuten Al huolehtii falseteista hieman pinnistellen, esim. Barbara Annessa.

Minusta kaikkein parhaat tallenteet ovat kiertueen Englannin osuudelta. Noille keikoilla on vihdoin jätetty Johnny B. Goode setistä pois. Miksi soittaa kulahtaneita covereita kun omasta tuotannosta löytyy sopivampia biisejä?

Sitä hieman ihmettelen, että kun noita taustamuusikoita oli jo käytössä, niin miksi GVn thereminosuuksia ei annettu jonkun muun kuin Miken soitetavaksi? Mike soitti ne jollain nauhamoogilla muistaakseni ja pikkasen menee nuotin viereen. Sellaista se meillä kultakorvilla on, aina pitää olla valittamassa edes jostain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti