perjantai 2. elokuuta 2019

Various Artist: I See Love

Huomasin käsittelyn alla olevan levyn olemassaolon vasta pari viikkoa sitten. Kyseessä on Sunflower/BB-tribuutti, siis indiebändit ja -artistit esittävät Sunflowerin niin kuin se on. Kaikki esiintyjät ovat minulle täysin tuntemattomia, mikä ei luonnollisestikaan ole kovin yllättävä seikka.

Golden Shoulders esittää This Whole Worldin. Netistä perehdyin hieman kyseiseen orkesteriin ja huomasin, että kyseessä on taatusti epäkaupallinen omaa näkemystään toteuttava kombinaatio, jolla ei ole edes pysyvää kokoonpanoa. Joka tapauksessa he esittävät TWW:n ihan hienosti. Taustalaulut on pikkuisen vähäisemmät, mutta kyllä ne siellä oikeissa paikoissa ovat. Tempoa on pudotettu. Biisi kulkee jotensakin vetelän letkeästi. Näkemystä on ollut!

Biisit 2-4 on toteutettu niin, että nopeita on hidastettu ja hitaita nopeutettu. The Very Mostin Add Some Music on melkoinen hölkkä. Kiirettä pitää. Rob Brundagen Got to Know The Woman on taas verkkainen kuin mikä.

Drew Denburryn Deidressä on erinomaisen ärsyttävä, ilmeisesti muokattu laulupätkä (a-u-u-u), joka vie huomion muuten kelvollisesta sovituksesta.

Guston It's About Time on melko uskollinen alkuperäiselle, moderneimmilla soundeilla vain.

BMX Banditsin Forever noudattelee myös tuttua latua, mutta oikein mukavasti esitettynä. Parempi kuin esim. Stamosin ja BB:n yhteistyö ysäriltä. Hyvän biisin voisi myös pilata. Olisikohan tämä minun suosikkini This Whole Worldin ohella?

Our Sweet Love kärsii kummallisesta rumpukompista, vaikka laulupuoli Adamilla&Darciella kulkeekin.

JP Haynien At My Window'ssa on onnistunut sovitus. Alku kuulostaa aika indieltä kilkutuksineen, mutta fiilis on leppoisa. Kokonaisuus toimii.

Sound of Ceresin Cool Water on yllättäen instrumentaali. En kyllä tietäisi mikä biisi on kyseessä, jos en näkisi biisilistaa. Ei varsinaisesti huono, mutta että Cool Water?

Mainitsematta jäävät artistit suoriutuvat omista biiseistään, ei isompaa valittamista.

Kokonaisuutena I See Love on varsin kiinnostava levy. Tasalaatuinen, sanoisin. Eikä kukaan yritä väkisin tehdä tekotaiteelista jöötiä. Niitähän joskus tribuuttilevyillä kuulee.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittamani ensimmäinen suomenkielinen The Beach Boys -kirja Kalifornian bändi ilmestyy 31.8. Kirja on tilattavissa Booky.fi-verkkokaupasta tai minulta huutonetistä.

    VastaaPoista
  2. Let’s go shopping now! Tai siis kun tilipäivä lähipäivinä koittaa, niin laitan tilauksen vetämään.

    VastaaPoista