sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

ESQ Summer 2020

ESQ:n kesänumero saapui heti kun olin sen perään haikaillut! Jee!

Aiheena on Sunlowerin 50-vuotisjuhlat. Mike, Brian, Al ja Bruce ovat vastanneet kysymyksiin (sähköpostilla, kai?) parhaansa mukaan. Joka jätkä myöntää välillä, ettei osaa vastata kun on niin kauan aikaa mennyt. Brian on kaikkein lyhytsanaisin (mikä yllätys!), muut muistavat huomattavasti enemmän ja vastaavat useammalla kuin yhdellä lauseella.

Brianilta kun kysytään kaksiosainen kysymys Deidrestä, niin hän jättää vastaamatta jälkimmäiseen osaan, joka olisi käsitellyt hänen osuuttaan lyriikan tuottamiseen. Muistan lukeneeni joskus aiemmin Brucen haastattelun, jossa hän kertoo Brianin tarjoukset Deidren sanoihin olleen tasoa "My friend Bob, he had a job". Bruce kuitenkin antoi Brianille krediitin.

En laskenut, kuinka monta miestä soittaa Sunflowerilla, mutta paljon heitä on. On studiomuusikkoa, taustabändin miestä, kamariorkesteria ja tietysti Boysit itse. Kuitenkin levystä tuli hyvin yhtenäinen soundimaailmaltaan. Laulu ja äänimies Desper kai ratkaisivat. At My Window'ssa akustista kitaraa soittaa James Burton. Onko hän The James Burton? Miksi vain akustista, jos on?

Viimeksi kun mainitsin Smuckerin pitävän David Marksia vain hyvänä muistelijana, niin sanoisin, että kaikkein paras muistelija on Bruce. Näissäkin haastatteluissa hän on kaikkein yksityiskohtaisin ja kertoon mielenkiintoisia juttuja, eikä vain jotain epämääräistä yleiskehua kaikesta. Bruce toimi puhemiehenä jo heti bändiin liittymisen aikoihin ja hän jaksoi kommentoida asioita BB Britain- palstallakin vielä viime aikoina (BBB meni kiinni puolisen vuotta sitten).

Kuten kaikki tietysti tietävät, niin Stamos on coveroinut Foreverin. Hänkin on päässyt pariin kysymykseen vastaamaan. No okei, hänen muistelonsa Carlista studiossa Foreveria nauhoitettaessa ovat ihan kiinnostavia.

Ja sitten muuta asiaa. Orange Crate Artin 25-vuotisjulkaisu, tupla cd kolmella bonusbiisillä, on ilmestynyt. Levykauppa Äksällä oli vielä eilen yksi kappale myynnissä. Olisi ihan kiva, jos vielä nykyäänkin voisi mennä levykauppaan ostamaan levyn ja se olisi siellä myytävänä. Ei ole pahemmin levykauppoja ja valikoima voi olla mitä on. Spotifyssä ei ainakaan vielä ole kuin vanha versio. Ehkä on laitettava tilaus vetämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti