keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Faneja hemmotellaan

https://youtu.be/hhccFpgr6E4

Siinäpä olisi oiva keikka. Nyt on pojat iskussa. Hieman tässä harmittaa, kun en tuota päässyt näkemään lähempää. Setissä on 49 biisiä, esim. All I. Wanna Do, jota en ole livenä koskaan päässyt kuulemaan. Settilista on muutenkin todella hyvä.

 Carl Wilson ohjasti Boyseja 80- ja 90-luvulla huomattavati tylsemmin. Aina samat biisit ja usein laahaavat sovitukset kun ne olivat muka "more soulfull". Alkuperäisjäsenet ovat nyt vähissä, mutta musiikki voi hyvin. 

Scott Totten laulaa Warmthin ja Let Him Runin ja onnistuu kuulostamaan aika Wilsonilta. Kun en ole ihan joka videota viime aikoina tarkistanut, niin en ole tiennyt, että Totteniltakin irtoaa falsetti noin komeasti. Brianin osat on nyt jaettu Foskettin, Eichenbergerin ja Tottenin kesken. 

Mike Love ja Bruce Johnston ovat äänensä puolesta ihan hyvässä kunnossa myös. Carl laulaa videolta God Only Knowsin, Knebworthin keikalta nauhoitettu. Do you Wanna Dance menee samalla tavalla Dennisin laulamana. 

Bändiä on vahvistamassa torvia ja ksylari. Voi olla, ettei lisäsoittajat ole mukana koko kiertueen ajan. 

Eilen tuli sähköpostiini ilouutisia uudesta Beach Boys-julkaisusta. Wild Honey julkaistaan heinäkuussa tupla-cd:nä. Paketti sisältää stereoversion ja kymmenittäin ennen julkaisemattomia studio- ja livebiisejä. Wally Heider-sessiot kuuluvat mukaan, ja Le'id In Hawaii juttuja myös. 

Levyn nimi on Sunshine Tomorrow, ei siis pelkkä Wild Honey. 

Vuonna 1984 kun aloitin vakavamman BB fanittamisen, kolusin ensin Helsingin levykauppoja. Fennica ja Black And White olivat jo silloin metsästysmaina. Levymessuilta löytyi 60-luvun originaaleja. Harvinaisempaa tavaraa hankin lähettämällä puntia Englantiin ja tilalle sain suhisevia c-kasetteja. Viinyylipuolella homma hoituu lähettämällä dollareita New Yorkiin. Adult/Child esim. tuli hommattua Ameriikasta ja muistin pätkinnän vuoksi kahdesti. Levyhyllystä löytyy siis mint-kappale muoveissa ( ei myytävänä). 

Ysärin alussa Capitol alkoi julkaista twofereita, jotka olivat aivan mielettömiä: hienot miksaukset, bonus-biisit. Kuulokkeilla kun kuunteli niitä, niin uusia yksityikohtia erottui valtavasti. 

Sitten boksit. GV 30, Pet Sounds ( kaksi eri boksia), Smile ja Made In California. Ja Hawthorne tupla. Jotain varmaan nyt unohtui, mutta en viitsi mennä levyhyllylle. Pointti kuitenkin tuli selväksi: BB-faneja on hemmoteltu jo neljännesvuosisadan ajan huipputuotteilla. Ja onhan ne tekijänoikeuspidennysjulkaisut myös ja Candixin complete sessions. Hittikokoelmia ei jaksa edes mainita. 

Vuoden -12 levy ja kiertue olivat myös aika namia fanille. Jos nämä mainitut eivät riitä, niin nykyisin pääsee helposti käsiksi SOTin alternate levyihin. Että jos haluaa kuulla 20 ottoa Fun Fun Funista ja dubbaukset siihen päälle, niin eikun nettiin kaivelemaan. 

Hienoa Beach Boys-kesää kaikille!




6 kommenttia:

  1. Yllättäen ja pyytämättä napsahti tieto myös minulle Sunshine Tomorrow albumin kesäkuussa tapahtuvasta julkaisusta. En odottanut tälle vuodelle mitään ”uutta” levyä, mutta erinomaisen ilahduttava uutinen se on. Biisilistan lisäksi on annettava propsit tyylikkäästä kannesta. Wild Honey on ollut yksi meikäläisen ikiaikaisista suosikeista BB:n tuotannossa (tosin se on myönnettävä, että lähes kaikki Capitol kauden viritykset ovat listan kärkipäässä). Toivotaan, että seuraavina vuosina pukkaa markkinoille Friends ja 20/20 albumeista samantyyppistä julkaisua. 70-luvun BB tuotantoa olen itse odotellut kovasti, mutta varmasti sekin päivä vielä nähdään, kun se hillopurkki aukaistaan ihan virallisilla julkaisuilla.

    BB-fanit/friikit ovat todellakin saaneet reilulla kauhalla materiaalia menneinä vuosina ja eihän siinä mitään, hieno juttuhan se on. Eikä julkaistut tekeleet vaikuta ainakaan minusta rahastukselta, aikaa ja vaivaa on käytetty sisältöön sekä ulkoasujen suunnitteluun ihan kiitettävästi. Ensimmäisen luokan papukaijamerkin antaisin erityisesti SMiLe lootan suunnittelijalle, varjo laatikko on aika huikaiseva esitys ja varmasti ollut myös työläs toteuttaa. Jos oikein pinnistelen rahastukseen viittaava, niin ehkä SMiLE lootan tiimoilta sitä saattoi olla hitusen, kun jossakin vaiheessa oli myynnissä boxi ja ihka oikea lainelauta (miten lainelauta ylipäätään liittyi levyn musiikkiin?). En nyt muista hintaa pläjäykselle, mutta tyyriiltä se silloin tuntui. Onkohan Suomessa kellään kyseistä settiä?

    VastaaPoista
  2. Varmaan Surf's Up tarjoaa verukkeen lainelautaan. Muistelen, että laudan kanssa Smile maksoi jotain pari tonnia. Niitä tehtiin kai kymmenen ja niissä oli hengissä olevien poikien nimmarit.
    Rockaway Records (josta muuten ostin jonkun buutsin aikoinaan) myy sitä Dennisin surffilautaa, joka esiintyy levynkannessakin. Hintaa on vaivaiset satatuhatta dollaria. Taidan aloittaa uuden urheiluharrastuksen...

    VastaaPoista
  3. Edellisellä kerralla, kun katselin ilmoitusta, oli hinta napakka 150 tonnia. Halpuuttamista on siis tapahtunut, pitäisiköhän käydä pankinjohtajan puheilla? Vaimokin on haaveillut jotakin uutta sisustuselementtiä olohuoneeseen – ei tosin mistään surfilaudasta ole ollut puhe…

    VastaaPoista
  4. Minä ajattelin olohuoneen seinän sijaan romuvaraston seinää. Surffilauta seinällä, edessä polkupyörä, sukset ja kävelysauvat. Aika miehekästä!

    VastaaPoista
  5. Jos nyt hieman uskaltaa mainostaa YLEn ohjelmia, niin tässä on kolme osaa ihan kivaa.

    Musiikin teemailta:
    "Rock-legendat Paul McCartney ja Brian Wilson täyttävät parin päivän välein 75 vuotta. Radio Suomi juhlistaa synttäreitä kolmetuntisella Beatles ja Beach Boys -illalla. Vieraaksi tulevat muusikko Jiri Nikkinen ja Robin Wikman. Juontajana Jyrki Koskenseppä."

    Beatles ja Beach Boys -ilta.
    http://areena.yle.fi/1-4159029
    http://areena.yle.fi/1-4159031
    http://areena.yle.fi/1-4159032

    VastaaPoista