lauantai 5. maaliskuuta 2016

Back through the opera class

Malcom C. Searles on tehnyt hienon kultturiteon ja julkaissut ilmaiseksi jaettavan kolmiosaisen The Beach Boys - Back Through The Opera Class - The Stories Behind The Album Covers. Koko julkaisu löytyy Facebookista https://www.facebook.com/beachboysalbumsleeves.

Kirja on valtava tietopaketti ja lisäksi vielä erittäin mielenkiintoisesti kirjoitettu. Kaikki Boysien originaalialbumit käydään läpi, analysoidaan ja taustoitetaan. Jos olet aina halunnut tietää, missä on Little Deuce Coupe-albumin kannessa oleva hot rod nykyään, niin se selviää nyt. Ja niin selviää aika monta muutakin asiaa.

Olen itseasiassa vasta lukemassa vuoden 1964 levyistä, mutta en malttanut olla jo kommentoimatta. Nämä jutut on aiemmin julkaistu Searlesin nettisivulla. Searles on päivittänyt ja lisännyt infoa. Kun kustantajaa ei löytynyt, Searles pisti tavaran jakoon pdf-muodossa. Minä olisin kyllä ostanut tämän kirjan, on se niin hieno. Kirja toimisi kahvipöytäkirjana tai kuuntelusession esivalmisteluun sopivana käsikirjana.

Ps. En ole vieläkään saanut kirjaa loppuun asti, mutta suosittelen sitä lämpimästi kaikille kiinnostuneille. Ja niitähän riittää!


3 kommenttia:

  1. Todella sääli ettei tämä teos päätynyt paperille asti, olisin ollut takuulla yksi ostajista. Kun katson oman kirjahyllyni BB osioon, niin eipä siellä ole yhtäkään sisällöltään saman tason txti+kuva opusta. Tämän kirjan kohdalla olisi voinut olla toimiva ratkaisu, että kustantaja tai joku muu taho ei olisi painattanut ennakkoon ainuttakaan kappaletta. Aina yksittäisen tilauksen tullessa olisi lähettänyt viestin sovitulle digipainolle, joka olisi kirjan painettua ja sidottua lähettänyt tekeleen asiakkaalle asti. Tämmöinen systeemi on ollut Suomessa mahdollista jo useita vuosia.
    Edellisen vuoden puolella olin sen verran täpinöissä kyseisestä pläjäyksestä, että mielessä kävi, jos olisin painattanut itselleni yhden kirjan tästä. Harmikseni oli todettava, että julkaistut pdf-tiedostot eivät sisällä hires-kuvia ja leikkausvaratkin olisi pitänyt napsia jostakin.

    VastaaPoista
  2. Joku saksalainen heebo julkaisi jonkinlaisena omakustanteena kirjan The Searcheseista. Hintaa muistaakseni toistasataa euroa. Ongelmana näissä rakkaudella laadituissa teoksissa on menekin ja kustannusten välinen epäsuhta.

    VastaaPoista
  3. 89konde:
    ”Jos olet aina halunnut tietää, missä on Little Deuce Coupe-albumin kannessa oleva hot rod nykyään, niin se selviää nyt.”

    Moni BB diggari näkisi mielellään auton omassa autotallissa sisustuselementtinä, jos tämän hetkinen likviditeetti ei anna myöten, niin edullinen B-suunnitelma on tarjolla. Laadukkaisiin autojen pienoismalleihin erikoistunut Danbury Mint on julkaissut 2008 mittakaavassa 1/24 32 Ford ”Little Deuce Coupen” (kysehän ei siis ole mistään lelusta, vaan hyllyn kulmalle tarkoitetusta mestariteoksesta). Loppuunmyyty se on ollut jo iät ja ajat, mutta Ebaystä kyseistä härveliä irtoaa parilla satasella ylöspäin + tullit ja postitukset. Little Deuce Coupe kipale nousee ihan uusiin sfääreihin, kun toisessa kädessä on levynkansi ja toisessa auton pienoismalli :-).

    http://www.diecast.org/diecast98/html/asp/list_reviews/xq/asp/id.1543/qx/reviewpix.htm

    ps. jos joku nyt sortuu hankkimaan kaaran hyllyynsä, kantsii katsoa, että alkuperäinen loota on mukana (perikunnan on helpompi sitten aikanaan päästä siitä eroon hyvään hintaan).

    VastaaPoista