lauantai 20. helmikuuta 2016

Emile Haynie: Falling Apart

Viime syksynä tuottajana tunnettu Emile Haynie julkaisi ensimmäisen soololevynsä We Fall. Laulajan virkaa toimittaa eri ihmiset kullakin biisillä. Falling Apartilla päälaulajana on Andrew Wyatt ja mukana on myös Brian Wilson.

Biisin rakenne tuntuu olevan peruskamaa, A E F#m D -pohjalta. Minua hieman haittaa raskaanpuoleinen rumpukomppi, rummut kun hellittävät, biisi elää paremmin. Jos Brian Wilson laulaa taustoja, niin aika ambientisti mennään, ei oikein saa selvää, onko siellä joku ihminen vai kone. Kappaleen loppupuolella Brian kajauttaa pari riviä ja laulaa myös lopussa kertsiä vähän. Liekö tullut kiire, kun Brianin osuus on niin pieni.

Jos minä saisin Brian Wilsonin taustalaulajaksi, haluaisin sen kuuluvan. Neil Diamondin soololla yli kymmenen takaa oli Delirious Love, johon B.W hoiteli taustat ja ne kyllä huomasi huonokuuloisempikin. Hyvä biisi, hienot taustat.

Haynie sanoo haastattelussa, että hän sai kaveriltaan Brianin vaimon yhteystiedot ja laittoi sähköpostia sillä meiningillä, että onpahan yritetty. Puolen tunnin päästä oli puhelin soinut. Brian tykkäsi biisistä ja halusi osallistua.

Falling Apartista on youtubessa kaksi versiota. Mukavampaa katsottavaa on se ns. liveversio. Virallinen video on varmaan huonoin musavideo, jonka olen nähnyt. Katsokaa itse!

https://m.youtube.com/watch?v=OQLcyiCwMHw


https://m.youtube.com/watch?v=_MR5KpBYhA0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti