maanantai 26. heinäkuuta 2021

FF keikoilla, uusi tribuutti

Feel Flowsin julkaisun lähestyminen on saanut aikaan em. biisin paluun settilistaan. Myös It’s about time ja Add some on veisattu joillain keikoilla. Kahta ensin mainittua ei kai ole esitetty livenä sitten 70-luvun alun. Ja nyt puhutaan USAn keikoista, Euroopassa harvinaisempia biisejä on useammin ollut seteissä. Jospa BB tulisi ensi kesänä tälle puolelle merta! Meikällä on nyt patoutunutta keikkatarvetta. BB on youtube-pätkien perusteella taas saavuttamassa lievästi sanoen kadonnutta keikkakuntoaan. 


Jem Records Celebrates Brian Wilson-niminen julkaisu ilmestyi äskettäin. Kuten nimestä voi päätellä, on kyseessä tribuutti. Artistit ovat indiesellaisia, en ole yhdestäkään aiemmin kuullut. Tosin en ole kuullut kovin monesta nykyisestä valtavirta-artististakaan, saati kuunnellut heitä. En varsinaisesti tarkoita tietämättömyyttäni kritiikiksi, totean vain faktan. 


Jemin artistit esittävät biisit joko perinteisesti samaan tyyliin kuin originaalit tai sitten vähän ufompana sovituksena. The Weeklings esittää alkuun Warmthin ja Rhondan ufona. Ei oikein toimi. Kiva kun on yritetty, mutta kun ei. Rhondan loppussa viitataan siihen kuuluisimpaan B:llä alkavaan 60-luvulla vaikuttaneeseen bändiin. Lukijakysymys: Mihin biisiin viitataan? 


Kolmantena on The Grip Weeds Good to Meellä. Periaatteessa mitään ei ole muutettu, paitsi soundit on modernit, on särökitaraa ja silleen. Toimii! Grip Weeds pääsee esittämään toisena biisinään Heroes and Villains/Roll Plymouth Rockin. Ovat Smilen kuunnelleet tarkasti. Sovitus voisi olla B.W:n tekemä. Levyn paras biisi on tässä, näin coveroidaan kun osataan. Kävin kuuntelemassa Spotifyssa bändin omaa tuotantoa. Ei ihan minun lempparia, mutta pystyin kivutta kuuntelemaan. 


Loput biisit ja bändit on aika taskulämpimiä, en usko, että tästä tulee levy, johon palaan aina uudestaan ja uudestaan. 


Minun piti kirjoittaa blogiin jo muutama päivä sitten ja aiheita oli kolme. Nyt en enää muista mikä se kolmas aihe oli, joten otetaan tähän jännä uni, jonka n. viikko sitten näin: Tapasin Mike Loven ja meillä synkkasi mukavasti, juttelimme niitä näitä pitkään. Huono uutinen on se, että en muista mistä me puhuimme, joten kohupaljastukset jäävät taas tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti