sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Do It Again!

 Otsikon mukaisella nimellä kulkee Ace Recordsin uusi tribuuttikokoelma. Levyllä on 24:n eri esiintyjän covereita Brianin sävellyksistä. Mukana oleva Deidre ei kyllä ole Brianin sävellys vaan Bruce Johnstonin. Bruce antoi krediittiä myös Brianille kun Brian vähän yritti jotain.



Silloin kun Wall Of Voodoon DIT ilmestyi, en pitänyt siitä yhtään. Nyt se on ok.
H&V on acapella, hyvä sellainen. Ei ole pelkästään Brianin säveliä käytetty, vaan on lisätty jotain omiakin ääniä.
Koko cd on hyvä, paitsi Brucen ja Terryn Hawaii. Siitä puuttuu kertsistä Brianin laulama osuus, pelkkä taustakööri jäljellä. Ei hyvä.
Frank Black on toinen, josta en aikoinaan tykännyt. Miksi? Ei mitään havaintoa enää.
Sean Mcreavyn Let's Go Away on sanoitettu versio. Jos en väärin muista, niin Sean M osallistui kahdeksankymmentä luvulla BB Stompin kilpailuun, jossa em. biisi piti sanoittaa. En valitettavasti voi Stompeistani tarkistaa kun ne jotenkin jossain siivouksessa katosivat kauan sitten. Voi voi. 

Ei minulla kaikki ESQ:tkaan ole tallessa, mutta kuinkas sattuikaan, sain tänään luotettavalta toimittajaltani pläjäyksen digitaalisia ESQ:ta. Ihan randomisti avasin yhden ja siinä Bruce kiroilee bändiään kun Virgin tarjosi levydiiliä, mutta Brian ei halunnut siihen tarttua. En kai ole tästä aiemmin kuullut, en ainakaan muista. Näinköhän Carl olisi puoltanut levydiiliä. Hänellä taisi tuolloin pitää kiirettä keuhkosyövän parissa, ei ehkä diilit olleet päällimmäisenä mielessä. Tämä ESQ oli siis vuodelta -97.

She and Him julkaisi myös Brian-tribuutin tässä alkusyksystä, ehkä? Kuuntelin Youtubesta parin pökäleen verran. Aivan kelvotonta paskaa. En viitsi edes linkata, omalla vastuulla voi etsiä.

Eikös uusi BB-boxi ilmestynyt perjantaina? Sail On. Ei ole vielä Spotifyssa. En ole tilannut sitä, vielä. Haluaisin ensin perehtyä asiaan. Carl and The Passions ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, ei vaikka olen yrittänyt antaa sille mahdollisuuden. Toisaalta olen Hollandista pitänyt heti ensi kuulemalta. Ja onhan siinä livejä aikamoinen määrä. Tosin olen ne kuullut bootseilta. Äänenlaatu, joo joo, tiedän. Kuitenkin päädyin odottelemaan ostoinspraatiota. Ensi vuoden alesta sitten, jos bensa- ja sähkölaskuilta jää jotain tilin pohjalle.

Deanilta tuli se kokoelma julki. Aika epätasainen tuote. Ei ole suunnattu satunnaisille hittikokoelmien ystäville vaan tosiharrastajille. Minä en taida olla ihan niin tosi. 


4 kommenttia:

  1. Sail On, Sailor lootan julkaisu on siirtynyt joulukuun toiselle päivälle.

    She and Him, kelvotonta paskaa?!? Kuis näin? Samainen ryhmä oli BW:n viimeisellä soololevyllä mukana ja BW vastaavasti SaH -levyllä. Onko Brian lyönyt kädet paskaan vai epäiletkö Brianin arvostelukykyä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. S&H =köykäistä laulua, ei riitä kyvyt noihin biiseihin. Brian on tunnetusti tehnyt vain hyviä päätöksiä elämässään. Vai eikö sittenkään?

      Poista
  2. Onkohan takalehdykkään läsähtänyt painovirhepaholainen Hawaii biisin osalta – 1998?
    Kuulostaa ihan samalta kuin Bruce & Terryn 1964 julkaistu Hawaii.
    Oli kuinka oli, ankea tekele.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko -98 ilmestynyt joku kokoelma? Acella ei olla oltu tarkkana. Bruce olisi pystynyt laulamaan Brianin osuuden, joten miksi hän ei tehnyt. Raidat loppui kesken?

      Poista