sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Vol ll

 https://youtu.be/rBrkXqL7GFE

Siinä linkki Star and Stripes Vol ll soittolistaan. Nimi viittaa tietysti Vol ykköseen, jossa BB oli vierailijana omalla levyllään, laulaen taustoja ladon takaa haettujen countryartistien ääntelylle. No, olihan siinä pari kohtalaista esitystä. Vol kakkonen pesee ykkösen mennen tullen. Näissä biiseissä ei ole BB mukana, jossain joku vilahtaa (pari biisiä on jouduttu poistamaan listalta). Fanin kokoamaksi soittolistaksi tämä on huolella laadittu, ihan ajatuksen kanssa. Tai ehkä juuri fanin mukanaolo on se juttu. 

H&V on taas mukana, nyt outona instrumentaalina. Käytän outoa positiivisessa mielessä. Jos Vol ll olisi virallinen tribuuttilevy, ostaisin varmasti. 

Keväällä kun BB teki sen yht.työ sinkun Locashin kanssa, en oikein osannut olla teoksesta mitään mieltä. Nyttemmin kuuntelin lisää Locashia. Minun mielestäni heidän tyylilajinsa on autotunecountry. Countryksi Locashin tuntuu tekevän sanoitusten maalaisromantiikka (tai pikkukaupunkimeininki) ja laulajien aksentti.  Kitarasoundi on ihan jotain muuta kuin countrya, joskus banjo tai dobro vilahtaa kuulokuvassa. Ja se autotune! Ehkä he tarvitsevat sen kun päälaulajaa vaivaa livenä pieni alavire. Tai ehkä sattui vain huono päivä just niihin pätkiin, jotka satuin katsomaan. 

Beach Boys-singlellä Mike on tunetettu robotiksi, Brian E taas ei. Muita BB-soittajia ei myöskään tunnista äänestä, videolta näkyy kyllä, että suu liikkuu, mutta kuka siellä oikeasti laulaa? Biisi sinänsä ei ole täysin huono, l lV V IV-kaavalla mennään säkeet ja kertsit. Tiettyä tarttuvuutta on. Soundit on vaan aika tavalla liian modernit minun makuuni. Jonkilaista radiosoittomenestystä tuli, mutta countrylistalle ei tainnut nousta. The Beach Boys pääsi kuitenkin keikalle Opryyn.

Se muutaman vuoden takainen Do It Again, jonka Mike teki Stamoksen ja sen Mark McNobodyn on ehdottomasti kauheampi viritys, täysin kuuntelukelvoton. Mikähän tulee olemaan seuraava yhteistyöprojekti?

Muisti pätkii, joten en ole varma oliko se HBO:lla, jossa voisi katsoa uuden Stamoksen pääosittaman sarjan. Kenties jotain urheiluaihetta oli kyseessä. Tarkistan, hetkinen…

Disneylla se onkin, Big Shot. Koripallosta on kyse. Huudattaako valmentaja Stamos Beach Boysia pukuhuoneessa tsemppimusana? Kuka viitsisi katsoa ja kertoa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti