maanantai 7. kesäkuuta 2021

Feel Flows/Big Sur

 Kaiken lykkäämisen jälkeen Feel Flowsin ilmestyminen on nyt varmaa: 30.7 ilmestyy viiden cd:n boxi, tupla-cd, neljän vinyylin setti ja normaalit streamaukset. Maistiaisena tarjolle on tullut Miken sävellys Big Sur suoralla kompilla versiona. Olen aina pitänyt tuosta versiosta enemmän kuin Hollandilla julkaistusta valssista. Mike kaihoaa Big Suriin kuin karjalainen kunnailleen, mutta loppujen lopuksi se olikin Al, joka osti maatilan Big Surista. Mielestäni Mike onnistuu biisintekijänä hyvin, melodia on kaunis, Mike laulaa vähemmän itselleen tyypillisesti, sanoituksessa ei ole fun funia vaan maisemafiilistelyä ja luontomeininkiä. Varsinaista B-osaa ei ole, parin tahdin mittainen tynkä vain siinä kohdassa kun luulee b-osan alkavan. Sanoituksessa ei palata kertailemaan mitään, aina uutta sanaa tulee. Vaan mitäs minä näitä kertaan, kaikkihan Hollandin on kuunnelleet, samat sanat sielläkin on.

https://www.youtube.com/watch?v=lKugon1OBgU

Boxi pitää sisällään Sunflowerin ja Surf's Upin vuoden 2019 miksauksina ja kymmenittäin ennen julkaisematonta tavaraa. Heh, ihan hymyilyttää. Joku kirjanenkin on mukana. Sitähän on sitten kiva silmäillä samalla kun kuuntelee. Keskustelupalstoilla lasketaan biisien sekunteja, onko tuo pitempi versio kuin tämä jne. Aion ostaa boxin , siinä on kaikkein kattavimmat sekunnit. Levykauppa X myy boxia ennakkoon 110 eurolla, Saksan Amazon 90 eurolla. Postimaksujenkin jälkeen eroa jää Amazonin hyväksi 15 euroa. Kotimaan kauppa vai ylikansallinen riistäjä, kas siinäpä pulma. Britti Amazon taitaa jäädä täysin pois meikäläisen busineksista tullimaksujen ja verojen takia. Vaikka olen minä American tilauksista maksuja maksellut, eikä ne nyt niin pahoja ole olleet. Tosin aina ei ole vaihtoehtoa tilauspaikan suhteen, ei ole Amazoneilla välttämättä identtiset myyntivalikoimat.

Apple Musicilla olisi kuunneltavissa tupla-cd, mutta en taida kiirehtiä. Jos Spotify tarjoaa Big Surin lisäksi jotain muutakin, niin tuskin voin hillitä itseäni. Olen muuten Spotifyn lisäksi ollut myös Apple Musicin tilaaja, mutta pidän enemmän Spotifysta. 

Ensimmäistä kesälomapäivää viettävänä en pysty sanomaan, että olisipa äkkiä 30.7. Olen kuitenkin miellyttävän odotuksen vallassa, joka tulee kokemaan täyttymyksen tuona kyseisenä päivänä tai ainakin sitten kun saa paketin käsiini ja alan avata sitä.

2 kommenttia:

  1. Pitkään tätä on odoteltu, että loppuunpalaminenkaan ei ollut kaukana.
    Neljän vinyylin loota olisi myös tarjolla värillisenä (kaksi sinistä ja kaksi keltaista levyä). USA:sta postimaksu ja alvi tekee boxista 147 euron pläjäyksen. Melkein sorruin, mutta sitten kokosin itseni ja rautaisella tahdonlujuudella kielsin itseltäni tämän ihanuuden. Vinyylisetti olisi luonnollisesti tullut cd-boxin kaveriksi.
    Keravalla toimivasta Levyikkuna-firmasta lähtee cd-boxi noin satasella, taidan kiikuttaa roponi sinne.

    Holland levyn Big Sur on hieno, mutta ”uusi” Big Sur on aivan loistava. Taustalla raikaa hieno stemmalaulanta ja muutenkin aivan huikea esitys. Miken paras yksin tekemä sanoitus/sävellys ikinä, en kyllä ymmärrä miksi tämä versio ei valikoitunut Hollandille tai Surf´s Upille?
    Ja miksi Alin laulama Back Home ei kelvannut sielukkaalle mestariteokselle, Sunflowerille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vinyyli & cdboxi on jo tosiharrastajan toimintaa ja mehän emme suinkaan ole vielä niin syvällä tässä touhussa. Jopa BB-mies osaa harjoitta itsehillintää tarvittaessa.
      Miksi beach boysit toimivat niin kuin toimivat? Ikuinen arvoitus.

      Poista