lauantai 27. marraskuuta 2021

Long Promised Road

 On se Brian ihmemies, julkaisee viikon sisään soololevyn, dokumenttielokuvan ja elokuvasoundtrackin!

Tai firmathan ne julkaisee, mutta kuitenkin. Elokuva on Usassa elokuvateatterilevityksessä ja striimattavana ja digiostettavana. Suomen Itunes ei suostu myymään. eikä vuokraamaan. Kuuntelin alkuviikosta ESQ:N podcastin, jossa elokuvan ohjaaja ja Briania haastatteleva toimittaja olivat mukana. Haluan ehdottomasti nähdä tämän elokuvan. Ohjaaja ei osannut sanoa mahdollisesta dvd-julkaisusta vielä mitään.

Sountrackin olen kuunnellut tasan yhden kerran, mutta ei se estä minua tekemastä syvällistä analyysiä.

Voi olla, että ensi viikolla hävettää, mutta mitä siitä! Biisilistasta huomaa, että Paley-sessioita on hyödynnetty, moni biisi on siis ysäriltä kotoisin. Eka biisi on minulle uusi, enkä myöskään tiedä kuka on Jim James. Brianin ääni on kamalassa kunnossa, Jimppa sen sijaan laulaa komeasti Brianin nuoruustyylillä. Pidän kuitenkin. It's Not Easy Being Me on tuttu buutselta. En pidä. Itsesäälissä piehtarointia, ei sovi Brianille, olisi saanut jäädä julkaisematta. 

Kun olen nyt niin pikainen, en viitsi verrata tämän julkaisun biisejä niihin aiemmin "ilmestyneisiin" versioihin, mutta luin, että uudelleen miksauksia on tehty.

Rock & Roll Has Got a Hold on Me on hyvä biisi tai niin muistelen. Oli siinä jotain Roll- Soul riimejä, mutta ihan reipasta menoa silti. Ihan uusi tuttavuus. Olisiko kuuluisalle R & R-albumille alunperin suunniteltu?

It's O.K häviää Miken uusintaversiolle, ei mahda mitään. Ei Briankaan silti huono ole. Night Was on tietty uusveto Love You:lta, ei paha. Nimibiisi on Carlin ja tässä sen laulaa Blondie Chaplin. Mitä siitä pitäisi ajatella? Ryhmätyö rules? Blondie oli alkuperäisen ilmestyessä bändissä, olisiko siinä selitys? Tai Brian ei enää pystynyt laulamaan.

I'm Broke on rytmiblues tyylinen renkutus, joka on ollut Brianin nettisivuilla kuunneltavissa jokusen aikaa. Ihan kelpo perusbiisi, tunnen edelleen vetoa I IV ja V sointuihin.

Aikatavalla jämistä kasattu levy, vaan kun Brian Wilson on kyseessä, niin onnistumisen mahdollisuus on olemassa. Kertakuuntelun perusteella sanon Jee!!!

1."Right Where I Belong"Brian Wilson, Jim James 
2."I'm Goin' Home"Andy Paley, B. Wilson 
3."It's Not Easy Being Me"Paley, B. Wilson 
4."Must Be a Miracle"Paley, Wilson 
5."Slightly American Music"Paley, Wilson 
6."It's O.K."B. Wilson, Mike Love 
7."Rock & Roll Has Got a Hold On Me"B. Wilson 
8."The Night Was So Young"B. Wilson 
9."Honeycomb"Bob Merrill 
10."Long Promised Road"Carl WilsonJack Rieley 
11."In My Room" (live from the Ryman Auditorium)B. Wilson, Gary Usher 
12.
"I'm Broke"


Paley, Wilson                                    


2 kommenttia:

  1. Ylen Teema on kunnostautunut esittämään tämän sortin dokumentteja ja yleensä vielä melkoisen tuoreeltaan. Siihen suuntaan siis tähyilen.
    Jim James on laulaja/kitaristi My Morning Jacket bändissä.
    Soundtrack ei kuulostanut minusta yhtään tyhmältä, voisin jopa antaa kahdeksan pojoa kymmenestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös MMJ esiintynyt jossain tribuuttitilaisuudessa?
      Liekö Ylellä vinkkilinja, johon voisi vinkata?
      Mietin tuota pisteytystä itsekin. Jotenkin 4/5 ei tuntunut oikealta, mutta 8/10 on juuri sopiva!

      Poista