maanantai 6. joulukuuta 2021

The Beach Boys kuuntelua Spotifysta

 Spotifyn tilasto-osasto lähetti minulle raportin tämän vuoden kuunteluista. Olen kuunnellut musiikkia yhteensä 287,5h, joista Beach Boysin kuunteluun on mennyt 25,5h. Jos tuossa olisi koko kuunteluni, niin olisinko kummainenkaan fani? En tiedä, mikä on sopiva määrä. Olen siis toki kuunnellut Boysia muualtakin kuin Spotista. Varsinkin Piano-cd on pyörinyt viime aikoina soittimessa. Flacit ja mp3:t ovat myös tuoneet BB:n ilosanomaa korviini.

Spotifyn mukaan The Beach Boys on suosikkini. Kukapa olisi arvannut? Genrenä ykkönen on kuitenkin barokki. Kun en keksi mitään varsinaista kuuntelemista, vaan kaipaan ääntä taustalle, niin Vivaldi ja Bach ovat varmoja valintoja.

Kesällä Kreikan kaipuu oli niin kova, että horiatikinsalaatin kyytipoikana soi aina bouzoukimusa. Sitä tavaraa on Spotifyn laatimalle vuosisoittolistalleni kertynyt niin paljon, että koko lista on kuuntelukelvoton. En pysty kuuntelemaan bouzoukin ääntä ja BB:a vuoron perään, aivan hirveää. Molemmille on paikkansa, mutta ei samalla soittolistalla.

Neljäntenä genrelistalla on nuoruudenrakkauteni rockabilly. Luen Big Beatista uutuuksista ja uudelleen julkaisuista ja pistän niitä soimaan Spotifysta. Pysyn kohtuullisesti ajan tasalla.

Olen kuunnellut yhteensä 742 eri artistia. Tämä kaikki minun tililtäni. Myös vaimo soittaa omalta tililtään kaikenlaista, joista varmaan kertyy vielä lisää artisteja. Kesän mökkireissuilla pääsin kuuntelemaan myös lapseni valintoja. Spotify on ihan mahtava!

Nyt tuossa taustalla soi Brian & Beach Boys bootleg ysärituotoksilla. Todella hyvä äänenlaatu! Tinnituksen runtelemilla korvillani en erota cd-laadusta. BB-booteseja ei muuten löydy Spotifysta, toisin kuin epävirallisia Leonard Cohen livejä. Niitä on vaikka kuinka monta. 

Alati valpas lukijani K&S vinkkaa: https://asiakaspalvelu.yle.fi/s/?language=fi. Tuonne voi käydä jättämässä toiveen, että Yle näyttäisi pikimmiten Brian Wilson dokumentin Long Promised Road. Kehoitan kaikkia toimeen!

No, kun nyt jaarittelen niitä näitä, niin laitetaan loppuun mainos yllättäen ja pyytämättä. Linkki johdattaa tuoreen sinkun pariin. Laulaja on ex-oppilaani Annika. Vaikutteet tulevat muualta kuin Kaliforniasta, ehkä Kiteeltä? Biisi on silti hieno.

https://www.youtube.com/watch?v=UMRfEycOYTU


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti