keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

The Beach Boys Live In Japan '66

Pitkästä aikaa kävin levykaupassa ostoksilla. Black and White oli muuttanut jokusen metrin vasempaan ja tilanne oli tarkastettava. Mukaan tarttui edullinen BB live cd. Kun Brian teki kotona Pet Soundsia, lensi muu porukka Japaniin esittämään Papa-Oom-Mow-Mown, Monster Mashin ja jokusen muun vähäisemmän biisin. Levy on tehty radionauhoituksesta ja on varsin hyvä äänenlaatuinen. Bändikin on ihan tiukka, ei sähläystä. Eka biisi on 3x Fun, joka alkaa vasta loppupuolelta. Liekö ollut setin aloitusbiisi vai oliko sitä ennen joku muu? Sanoisin, että Hawaiissa Al laulaa Brianin osuuden, kuten myös B Annissa. I Get Aroundissa falsetti kuulosta Brucelta, en ole varma. Dennis versioi Beatlesta You've Got to Hidellä. Kukaan ei soita rumpuja kun Dennis laulaa. Help Me Rhonda soitetaan soolon kanssa kokonaan, eikä pätkäistynä niin kuin heillä ainakin USAn kiertueilla oli tuohon aikaan tapana. 

Lopussa on haastattelu. Mike ei kerro, että olisi soitellut Brianille ja sanoittanut PS:n biisejä. 

Nykyisyyteen liittyvää asiaakin on. Syksyllä Locash niminen counrtyduo pyysi Miken ja Brucen mukaan biisilleen, jonka nimi on muuten Beach Boys. Countryksi biisin kai tekee se, että taustalta kuuluu vienosti banjon ääntelyä. Muuten on niin sliipattua poprockia että! Hienot ylä-äänet laulaa taustabändin Brian E. ja hänet minä tunnistan. Brucea en kuule lainkaan ja aluksi en kuullut Mikeakaan. Vasta kun Youtubeen tuli tämmöinen taustoitusvidea äänityssessioita, tajusin minkä pätkän Mike laulaa. Joka jätkä on autotunetettu ihan robocopiksi! Ihan sama kuka laulaa kun kaikki kuulostaa samalta. Mikä ihme siinä on, että pitää tällä tavalla ihmisääni turmella?!

No, en minä tuota biisiä vihaa, mukavaa kun poikia vielä halutaan yhteistyöhön, mutta ei ole kovin muisteltava kokonaisuus.

https://youtu.be/rGUPAaojCcQ

https://youtu.be/KxQpuycNeLk

Katsoin Long Promised Roadin heti kun se ilmestyi saataville. Hyvä dokumentti, ei siinä mitään. Jotenkin se vain sai minut surulliseksi. Brian on melko puhelias ja eloisa suorastaan, ainakin kun vertaa viimeisinpään haastatteluun, jonka olen nähnyt. Ei ole silti mikään onnellinen tarina.

Loppuun ajankohtaista "huumoria".

Putin on tutustumassa esikouluun. Oppilaat saavat esittää hänelle kysymyksiä. Sasha viittaa.

Putin: Niin?

Sasha: Minulla on kaksi kysymystä. Miksi Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja mitä mieltä olette Venäjän talouden romahduksesta?

Ennen kuin Putin ehtii vastata, kello soi ja kaikki siirtyvät lounaalle. Lounaan jälkeen jatketaan. Boris viittaa.

Putin: Niin?

Boris: Minulla on neljä kysymystä. Miksi Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, mitä mieltä olette Venäjän talouden romahduksesta, miksi kello soi 20 minuuttia etuajassa ja missä on Sasha?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti